PRIPRAVLJALNI OBISK PARTNERJEV IZ ŠPANIJE

V okviru projekta Erasmus+ ENAKE MOŽNOSTI ZA VSE – s strategijo namesto usmiljenja smo po dolgem zatišju zaradi covid ukrepov pričeli z aktivnostmi. Načrtovane aktivnosti so skupinska mobilnost učencev ter sledenje na delovnem mestu.

S partnersko organizacijo,  Colegio Público de Educación Especial Raquel Payá iz Španije, smo se povezali z namenom, da vsaka od obeh ustanov omogoči skupini učencev in osebju mednarodno izkušnjo. Tako naši kot tudi njihovi učenci bodo izkusili potovanje z letalom, avtobusi, ladjo in drugimi prevoznimi sredstvi ter spoznali tujo državo in kulturo, učitelji in drugi strokovni delavci pa se bodo  seznanili z organizacijo dela v drugih evropskih ustanovah ter izmenjali izkušnje in gradiva s kolegi.

V času od 29.3. – 31.3.2022 sta nas obiskala dva predstavnika partnerske ustanove z namenom priprave na mobilnost skupine iz Španije. Delovni sestanki so potekali v dopoldanskem času, popoldan pa sta si gosta ogledala okolico in se srečevala z domačini ter spoznavala kulturne značilnosti naših krajev. Določili smo okvirne datume nadaljnjih aktivnosti v Sloveniji in Španiji. Kot Vipavsko značilnost smo gostoma predstavili pridelavo in pokušino vina. Oba gosta sta Slovenijo zapustila z lepimi vtisi in novimi informacijami.

Komunikacija učiteljev in učencev ter izmenjava gradiv bo do srečanja v živo potekala preko e-Twinninga. Preko eTwinning-a bodo se bodo predstavili tudi naši učenci  in navezali stike z vrstniki.  Prav tako bodo preko e-Twinning-a izmenjali osnovne informacije o sebi in kraju bivanja. 

Tanja Princes, koordinator projekta

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost