MOBILNOST NA MALTI

Pomoč učiteljem in staršem pri obvladovanju motečega vedenja otrok v različnih situacijah.

Izobraževanje na Malti, maj 2024.

ERASMUS + je evropsko gibanje, ki zaposlenim v vzgoji in izobraževanju omogoča kontakte s kolegi drugih držav, udeležbo na raznih izobraževanjih, senčenja na delovnem mestu, omogoča izmenjavo med učenci (tudi našimi), dijaki … in še mnogo več.

V mesecu maju smo se tri strokovne delavke iz CIRIUS Vipava udeležile izobraževanja na Malti z naslovom: Pomoč učiteljem in staršem pri obvladovanju motečega vedenja otrok v različnih situacijah.

Izobraževanje sta vodila Karel Grech in Emily Cassar, zaposlena na The Psyhology Clinic and The Child Psyhology Clinic Malta. Podala sta nam veliko uporabnega znanja in nasvetov, kako se spoprijemati s čustveno vedenjskimi motnjami pri otrocih in mladostnikih, kar predstavlja velik izziv strokovnim delavcem pri nas in po svetu.

Poleg tričlanske slovenske ekipe je bilo na izobraževanju še pet udeleženk iz Nemčije in Finske.

 In tako se je med nami razvil marsikateri neformalni pogovor o vzgojno izobraževalnem sistemu, programih, učnih načrtih. Spregovorile smo tudi o inkluziji, izzivih vzgoje otrok in mladostnikov, disciplini v šolskem prostoru, ki je ključni problem na marsikateri šoli neglede na to, v kateri državi se nahaja.

Mateja K.Č., Katarina T., Matejka M. 

Neželena vedenja posameznikov velikokrat izhajajo iz nefunkcionalnih situacij v družinskem okolju. Zato veliko raziskujemo vlogo družine pri vzgoji, čustveno inteligenco, pristope za delo z družinami.

Visited 27 times, 1 visit(s) today

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost